С шествие и концерт СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пловдив отбеляза празника си

С шествие и концерт СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пловдив отпразнува патронния си празник. В 09:30 шествието тръгна от Военния клуб предвождано от мажоретния състав на училището. Ръководството, учениците и учителите преминаха през Главната улица на Пловдив и поднесоха цветя и венци пред барелефа на светите братя.

По-късно в 11:30 бе и празничния концерт, който се проведе благодарение на кмета на район „Западен” и официален гост на събитието – Димитър Колев в сградата на кмеството. Под звуците на българска народна музика децата от хореграфските паралелки към училището представиха различни народни танци.

Не липсваха и изпълнения на вокалните групи „Лоли поп” и „Присъсътвие” съвместно с мажоретния състав към училището. На събитието бяха връчени и златните значки на заслужили учители за принос към българското образование. Значки получиха Моника Кендева, Галина Божикова и Марина Нанкова.

Специалният плакет на училището за цялостната си работа през годините получи и г-жа Светла Патева – дългогодивен помощник директор в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пловдив.

Подобни статии

Top