Таблата по спирките отново тъмни, ето причината

Системата за електронно таксуване в Пловдив отново не работи, сигнализираха наши читатели. В гишетата по райони от вчера следобед не се издават електронни карти, а таблата по спирките отново са тъмни.

Проверка на наш репортер установи, че служителите на гишетата чинно записват данните и телефоните на желаещите да се сдобият с карта, за да могат след като системата заработи, да ги потърсят.

Пред DCNEWS ръководителят на Транспортния проект в Пловдив Борислав Кръстев обясни, че от вчера (3 май) тече профилактика на системата, което влияе и на електронните табла по спирките.

По думите на Кръстев профилактиката се състои в прехвърляне на back up данни от една виртуална машина на друга. Операцията е трябвало да се извърши автоматично, но поради неясни причини това не се е случило. За да няма загуба на данни, прехвърлянето в момента се прави ръчно.

Имам обещание от специалистите, че на 9 май системата ще работи нормално, каза още Кръстев.

Бордовите компютри в автобусите работят нормално и ако  шофьорите се чекират правилно, то гражданите, които имат електронни карти, могат да ги използват.

 

 

 

Подобни статии

Top