Такса „спокойствие“ събирали служители на БАБХ в Пловдив

Сигнали за нарушения БАХБ

14 сигнала  в рамките на 2 дни за нарушения в Българската агенция по безопасност на храните е получил пловдивският депутат от Патриотичния фронт Борис Ячев. Според народния представител  във ведомството има  корупционна схема, която съществува  от  2006 година  досега. По думите му схемата работи безотказно въпреки смяната на различни правителствата.

Сигналите са подадени от работещи в хранително-вкусовия бранш, а Борис Ячев се ангажира да ги провери  и да ги внесе в прокуратурата.

Според него в Агенцията по храните, включително и в пловдивската регионална структура, е наложителна сериозна смяна на служителите. Едно  от най-сериозните закононарушения  е  такса „спокойствие“, т.е. плащаш, за да не те притесняват.

Народният представител Борис Ячев  каза  още, че през последните три години са назначавани редица проверки с констатации  за отсраняване от работа на висши служите на агенцията. Въпреки указанията наказания не са последвали.

Следваща седмица пловдивските депутати от Патриотичния фронт ще разгледат постъпили сигнали за корупция и в Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите.

Подобни статии

Top