Таксиметровият бос, обвинен в палеж: Не съм виновен!

Започна съдебното дело срещу управителя на една от пловдивските таксиметрови компании  Радослав Керанов за подбудителство към палеж. Според обвинението съдружникът му Милко Доевски е запалил автомобила на председателя на Националната асоциация за защита на превозвачите Георги Ряпов.

Четирима са свидетелите в процеса, един от тях е Мартин Поптолев. Той пък е задържан по делото на адвоката Владимир Елдъров, който е обвинен за подбудителство към убийство и палеж на имущество на негови конкуренти.

На 24 септември 2014 г. шестместното такси на Георги Ряпов беше опожарено. Два месеца по-късно за умишления палеж бяха задържани Радослав Керанов и дясната му ръка Милко Доевски.

„Идеята му е била, че аз съм причина да му се отнеме лиценза.  Понеже знае, че съм председател на Националната асоциация за защита на превозвачите. Но това изобщо не е вярно“, коментира Георги Ряпов.

Според таксиметрови шофьори лицензът на първата от фирмите, чийто собственик реално е Керанов, а фиктивно е Милко Доевски, е отнет през миналата година. След месеци има забрана за работа и на втората от фирмите му.

Чрез адвокатски прийоми защитниците на Керанов се опитаха да отложат делото и да намалят цената на депозирания граждански иск от Ряпов в размер на 5 400 лева. Оспори се и оценката на изгорелия автомобил, който според вещото лице е близо 10 000 лева. Назначена беше повторна експертиза.

Един от четиримата свидетели по делото е таксиметровият водач Хачо Хованесян, който е работил във фирмата на Керанов. След като е напуснал, къщата му е била запалена. В хода на делото Милко Доевски се призна за виновен, а Радослав Керанов заяви, че е невинен.

 

Подобни статии

Top