Таксиметрови босове на съд за укриване на данъци

Таксиметрови босове застават днес пред Окръжния съд за укриване на данъци. 37-годишният Мариян Киров от Асеновград и 42-годишният Стоян Чобанов от Сливен са обвинени, че в периода от 12 ноември 2008 г. до 13 януари 2010 г., като пълномощник и управител на фирма “Корект Транс 1”ЕООД, са избегнали плащането на данъчни задължения в особено големи размери. За Мариян сумата е била близо 24 хиляди лева, а Стоян не внесъл в хазната 217 хиляди лева. Двамата подали неверни данъчни декларации по ЗДДС и декларирали нулев корпоративен данък.

Предвиденото от закона наказание за тези престъпления е лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

По делото, което се състои от 30 тома, са призовани 141 свидетели, пет вещи лица, извършили експертизи, приложени са ревизионни актове и множество документи.

На името на Чобанов са регистрирани четири дружества, дейносттта на две от които е прекратена. Въпреки това такситата им продължават да работят. Според хора от бранша свързващото звено на всички тези дружества е Мариян Киров, който е един от известните местни таксиметрови босове. В момента той има собствена таксиметрова фирма. Тъй като е един от длъжниците на НАП, срещу него в прокуратурата има образувани няколко досъдебни производства, част от които са прекратени.

Подобни статии

Top