Талантите от група „Сладурана” заминават на конкурс в Италия (ВИДЕО)

Талантливите ученички от Вокална група „Сладурана” към ОУ „Княз Александър Първи” в Пловдив успяха в дарителската си кампания и днес заминават за Италия. Момичетата, чийто ръководител е учителката по музика г-жа Донка Гугова, се надяват да представят достойно своето училище и родния си град на международния конкурс „Орфей в Италия” в Лидо ди Йезоло, Венеция.

Надпреварата ще е оспорвана. В конкурса се очаква да вземат участие вокални групи и състави от Полша, Русия, Чехия, домакините от Италия, както и от други европейски страни. Сред участниците ще са и много индивидуални изпълнители, и дуети от различни държави на стария континент.

Сладураните от Пловдив ще се представят с две изпълнения: „Вода” на Елица и Стунджи и микс от италиански песни „Белла Италия” на Рики е Повери. Талантливите момичета ще изпеят италианския микс още на първата конкурсна вечер на 9 септември, когато е и официалното откриване на фестивала „Орфей в Италия”. На 10 септември е вторият конкурсен концерт „Вечер на народите” и съответно – второто изпълнение на ВГ „Сладурана”. Да им пожелаем успех и достойно представяне на международния фестивал!

Това е първо участие зад граница на талантливите ученички от ОУ „Княз Александър Първи” в Пловдив. За да се сбъдне мечтата на децата да заминат, бе проведена мащабна дарителска кампания. Младите таланти отпътуват, благодарение на помощта на Министерство на образованието, на Общинския съвет в Пловдив, на предаването „Господари на ефира”, на много частни дарители и фирми. За пътуването огромна помощ оказа водеща международна транспортна фирма от Пловдив, откъдето осигуриха автобус за децата до Италия.

Благодарение на всички дарители бе събрана нужната сума от 13 680 лева, в която влизат: такси участие, нощувки със закуски и вечери, междинни нощувки и други разходи по пътуването и участието на талантливите ученички в Италия.

До заминаването на ВГ „Сладурана” в Италия се стигна, след като този януари децата спечелиха голямата награда „Гран при” на националния конкурс „Път към славата” в София.

Подобни статии

Top