Тамплиерът Орлин Горанов играе Дон Кихот в мюзикъл - DC news

Тамплиерът Орлин Горанов играе Дон Кихот в мюзикъл

Тамплиерът Орлин Горанов играе Дон Кихот в мюзикъл в Пловдив

Орлин Горанов усилено репетира в Пловдив за премиерата на бродуейския мюзикъл „Човекът от Ла Манча” на 4 октомври (събота). Изпълнителят на хитове като „Светът е за двама” и „Детски спомен” сега влиза в доспехите на Рицаря на печалния образ – Дон Кихот. Верен оръженосец на сцената му е комикът Мариан Бачев, с когото ще си партнират в трета поредна постановка.

Любопитно е, че Орлин Горанов е рицар и извън сцената. Преди пет години той влиза в Ордена на рицарите тамплиери и редовно участва в акции на благотворителността. Привлечен е за каузата от покойния Андрей Баташов. Певецът признава, че се е включил в ордена, защото вярва в ценности като кавалерство, взаимопомощ, благотворителност и чест.

Песните от мюзикъла „Човекът от Ла Манча” стават хитове в “Билборд” и се изпълняват самостоятелно от звезди като Елвис Пресли, Франк Синатра, Даяна Рос, Пласидо Доминго (той самият играе Дон Кихот в една от продукциите), Шер. Публиката с нетърпение очаква да чуе интерпретацията на Орлин Горанов, който въпреки ангажимента си в „Гласът на България”, пътува до Пловдив ежедневно.

На певеца партнират още изпълнителката на „Секс без захар” Елена Атанасова и директорът на Пловдивския театър Кръстю Кръстев, както и солисти на Операта.

Бродуейският хит „Човекът от Ла Манча“ от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди „Тони“ – театралният „Оскар“, включително за най-добра музика и мюзикъл. В Пловдивската опера продукцията се поставя от създателите на мюзикълите „Коса“, „Ах, този джаз!“ и „Оркестър без име“: художниците – Иван Токаджиев, Петър Митев, хореографът – Боряна Сечанова, режисьорите – Евгени Господинов и Борис Панкин. Диригент на оркестъра е Константин Добройков.

Премиерните дати на мюзикъла „Човекът от Ла Манча” са 4 и 14 октомври. Билети се продават на касата на Операта в Концертна зала и Билетен център пред Общината.

 

Подобни статии

Top