Танци на пилон и рекордно хоро през MOVE Wееk - DC news

Танци на пилон и рекордно хоро през MOVE Wееk

Седмица на движението в Пловдив

Европейската седмица на движението MOVE WЕЕК ще се състои за трети път у нас през следващата седмица до 5 октомври. Инициативата ще се проведе едновременно в 33 държави. Очаква се в нея да се включат 750 града в над 2 хиляди инициативи и един милион участници. Пловдив е първият български град, където преди две години се провежда Седмицата на движението.

Вече инициативата се е разпростряла в цяла България и тази година ще участват 36 града с над 250 събития и 108 организатори.

За трета поредна година се опитваме да изкараме пловдивчани да пробват различни видове физическа активност и спорт навън. Програмата е много богата, коментира координаторът Ласка Ненова. В откритите уроци ще могат да се включат всички желаещи.

Интересните и новите неща тази година са придобилият изключителна известност танц на пилон, еднодневен поход до Родопите, бягане, велопоход, турнир по плажен волейбол, стрийт фитнес, уроци по Салса Зумба, паневритмия, летяща йога и много други.

Предложили сме на всички училища да изберат различни инструктори – по йога зумба, функционално трениране, по планинско колоездене, по стийт фитнес, за да достигне до учениците и да ги изкараме от училищата, обясни Ненова.

На 10 октомври пловдивчани ще се опитат да извият „Най дългото хоро“ – от Пощата до римския стадион, като организаторите се надяват да поставят световен рекорд с над 600 танцьори. На 11 октомври пък ще се проведе за втори път градски крос като предвижда участниците тази година да са двойно повече от миналия път. Съорганизатор в Пловдив е общината и фондация Пловдив 2019.

Подобни статии

Top