Танцьорите на Джеки Чан откриват фестивала One Dance Week

Започва танцов фестивал в Пловдив

17 спектакъла с над 100 артисти от три континента ще участват във фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK. Седмото издание на артфорума стартира на 28 август в Пловдив и ще продължи до 6 септември. Проявата се провежда в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата.  Фестивалът ще бъде открит със  спектакъл Кунг Фу Танц гетуей на основаната от Джаки Чан танцова компания Драгон кунг Фу.

Програмата на арт форума е структурирана в няколко модула, за да предложи на публиката повече начини за преживяване на танца. Международната селекция включва осем предтсваления в различни жанрове и естетики и ще даде възможност на зрителите да се срещнат с многообразието от идеи и практики от съвременния танц в контекста на световните тенденции. За втора поредна година фестивалът  представя едни от най-интересните и иновативни имена на корейската танцова сцена.

В модула „Кино програма“ чрез серия от документални филми публиката ще се срщне със световноизвестни артисти, хореографи и спектакли. Детската програма включва спектакли за деца и танцови ателиета, които въвеждат и приобщават най-малката публика към съвременния танц.

В програмата на феста са включени и танцови ателиета за професионалисти, уъркшопи, които да провокират творческия потенциал на участниците и обогатят техните изпълнителски умения. Теоретичната платформа включва лекции, дискусии и разговори с публиката, които да осигурят по-пълноценното възприемане на съвременния танц.

 

 

 

 

Подобни статии

Top