Танцьори от три континента пристигат в Пловдив

Танцови състави от три континента ще вземат участие в 21-то издание на Международния фолклорен фестивал в Пловдив, който започва днес в града под тепетата и ще продължи до 7 август. Трупи от Испания, Корея, Турция, Сърбия, Полша и за първи път – от Аржентина, ще участват във фолклорния форум.

Символичен домакин от българска страна ще бъде Ансамбълът за народни песни и танци – Сливен.

Фестивалът ще започне тази вечер в 17.30 ч. с дефиле на участниците от дом „Левски” до пл.”Стефан Стамболов”. В 18.30 ч. ще се състои и първият концерт на откритата сцена на площада пред общината. В него ще участват колективите от  АНПТ – Сливен, Аржентина, Полша, Република Корея, Турция, Испания и Сърбия. Вечерта от 20.00 ч. на Античния театър ще бъде официалното откриване.

Всяка вечер по време на мащабното събитие от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите.  Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч.

Освен концертите в самия град, представления ще има и в други райони на област Пловдив. Ансамблите от Турция и Испания ще изнесат представления в Асеновград на 4 август, а на 6 август танцьорите от Сърбия и Полша ще гастролират в Хисар.

Екипът на община Пловдив, работещ по форума, е организирал и  паралелна културна програма, която включва обиколка на забележителностите в Пловдив, Бачковския манастир и Асенова крепост.

Утвърденият фестивал ще привлече зрители от всички краища на България, а туроператори от цялата страна са включили събитието в програмата на своите чуждестранни гости.

 

Подобни статии

Top