Творби на деца от 39 детски градини в Пловдив – в Дома на учителя (СНИМКИ)

Творби на деца от 39 детски градини са изложени в Дома на учителя в Стария град. Великденски яйца, украсени с най-различни техники – от декупаж до рисувани на ръка, могат да видят посетителите на изложбата, под надслов „Великден е!“, организирана от отдел „Образование“ на Община Пловдив.  Малчуганите от по-големите групи – на възраст от 4 до 7 години, са изработили също картички и специални апликации, посветени на Великден.

Мария Баракова от  ЦДГ „Мирослава“  разказва, че децата от предучилищните групи в забавачницата са направили прекрасни картички за големия християнски празник.

„Носим тук на изложбата, за да покажем какво сме направили с децата. Те ги правят сами. Разбира се колегите помагат там, където трябва да се разкраси малко, но общо взето децата се справят сами, защото работят с готови материали и трябва само да ги аранжират. Ние участваме редовно в такива изложби, миналата година участвахме и в изложба на мартеници. Мисля, че така се показва творчеството на децата.“

Експозицията, която е разположена на двата етажа в Дома на учителя, ще продължи до 12:00 часа на 09 април – Велики четвъртък. Тогава всички участници в изложбата ще получат награди за участието си.

Подобни статии

Top