Творилница „Златна есен“ в ОУ „Елин Пелин“

Есенното слънце се задържа

ОУ „Елин Пелин“ кани бъдещи първокласници днес от 17 часа в станалата вече традиционна Творилница, посветена на есента и нейното богатство.

Малчуганите от детските градини в район „Западен“, както и всички желаещи да учат в училището, добиващо все по-голяма популярност с иновациите си, ще работят с екологични и природни материали.

В различните центрове на първия етаж са приготвени шаблони, заготовки за изработване на забавни животни, а по-сръчните могат да направят сувенири с листа, кестени, орехи и др.

Есента ще влезе в картички с дървета, създадени от деца чрез апликиране, рисуване, отпечатъци от ръце. Рисуване на сляпо или търкаляне на орехи към цел ще се разиграе в един от кабинетите.

Към програмата на модул „Топъл чай“ ще могат да се присъединят и бъдещите първокласници. Техните хартиени чаши ще се наредят до тези на настоящите възпитаници на школото.

Почитателите на музиката ще имат възможността да попеят и потанцуват с музикален педагог. Художниците ще фантазират по символите на сезона с най-много багри.

Спортистите ще премерят сили с по-големите ученици във физкултурния салон.

Разбира се, като във всяко училище вратата на знанието ще бъде отворена от забавната математика. Школото е популярно с добрите си резултати в тази област.

ОУ „Елин Пелин“ е едно от първите, стартирали по програмата за иновативни проекти.

То е и носител и на престижното отличие Зелен флаг, авторитетна международна награда, присъдена от Фондацията за екологично образование в Европа за реализиране на програмата Екоучилище.

 

Подобни статии

Top