Твърдишка поетеса победи в конкурса „Наздравица за любовта“ (СНИМКИ)

Стихотворението „Причина за посаждане на лоза“ на Галена Воротинцева от Твърдица стана победител в Третия национален конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта“ в Асеновград.

На тържествена церемония в Градската библиотека „Паисий Хилендарски” бяха наградени отличените автори в Третия национален поетичен конкурс за любовна лирика, организиран от община Асеновград. 92-ма поети от цялата страна участваха във възпяването на любовта и виното тази година. Лириката бе оценена от журито в състав: литературният критик Владимир Янев, поетът Таньо Клисуров и поетът Йордан Велчев.

Победителите бяха наградени от зам.-кмета на община Асеновград инж. Мария Вълканова, като на заелите първо, второ и трето място тя връчи и плакет с логото на конкурса, изработено от художника Иван Любенов. Преди да бъдат оповестени победителите компетентното жури сподели своите впечатления от творбите и вдъхновенията на самите автори.

Отличените в Третия национален поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта“ са:

Първо място – Галена Воротинцева (Твърдица) за стихотворението „Причина за посаждане на лоза“.

Второ място – Галина Иванова (Варна) за стихотворението „Избор“.

Трето място – Калинка Милева (Асеновград) за стихотворението „Вълшебно вино.

Поощрителни награди:

Зефира Пенева (Пловдив) за стихотворението „Гласът на виното”.

Цвета Иванова (Сливен) за стихотворението „Последна наздравица”.

Поощрителна награда за добро представяне на асеновградски поет заслужено спечели кръстникът на конкурса Атанас Георгиев за стихотворението „Седни до мен“.

В края на вечерта всички се поздравиха с чаша червено вино в ръка, като си пожелаха да продължават да творят със същата нестихваща любов към поезията.

Подобни статии

Top