Тв журналистка представя втори роман в Пловдив

Първата среща на романа „Писма под възглавницата“ (ИК Хермес) и автора му Екатерина Костова с читатели на живо ще бъде днес в Пловдив. Това е вторият роман на пловдивската журналистка.

Подзаглавието на романа е „11 разказа на едно момиче до себе си“. Книгата ще бъде представена от главния редактор на Радио Пловидв Марин Данев.

Как израства едно момиче? Как погледът му върху света на другите влияе върху пътя, който избира за себе си? Може ли любовта, ревността, раздялата или самотата да се превърнат във вдъхновение? Къде свършва въображението и кога започва истинският живот?

Това са въпроси, на които „Писма под възглавницата“ търси отговор. Героинята, намерила ръкопис от 11 разказа, писани от самата нея 20 години по-рано, ги „препрочита“, оглеждайки ги в своята житейска история. И открива, че са като писма, написани до самата нея. И че може да продължи напред, ако разбере миналото си.

Романът „Писма под възглавницата“ сякаш поставя точка на периода, в който то е било лутане между хора, ценности, знание. И едновременно с това е отворен финал към следващите книги на авторката.

Журналистката Екатерина Костова е завършила българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“.  Като ученичка публикува стихове във вестник „Комсомолска искра“, а като студентка разказите й излизат в списание „Тракия“ и списание „Седмица“. Във втори курс печели Националната студентска литературна награда с разказа „Писмо до К.“, който е и първият в романа „Писма под възглавницата“. Делят го точно 20 години от дебютния й роман „Платното на Пенелопа“, издаден с конкурс на Националния център по книгоиздаване през 1994 г. в издателство „Хр. Г. Данов“ – Пловдив.

Подобни статии

Top