Театър „Хенд“: Не залагаме труда си за шкембе чорба!

Куклено – драматичен театър „Хенд“ и тази година ще стане част от Нощта на музеите и галериите в Пловдив на 12 септември. Екипът ще представи пред малките си и пораснали вече зрители открита репетиция на най-новото представление в афиша на театъра.

Режисьорът на спектакъла Иво Игнатов – Кени ще повдигне кулисите на работния процес и заедно с колегите си ще покажат на пловдивчани и гости на града как преминава една репетиция. Какво точно ще включи Кени в програмата и за какво става въпрос в новата продукция остава в тайна до 12 септември.

Мениджърът на театър „Хенд“ Мариана Ангелова от името на целия творчески екип опроверга изтеклата информация, че Кени и осем негови колеги ще обикалят от къща на къща в Аджисан махала в 5 сутринта, което ще бъде и участието им в рамките на Нощта.

„Нямаме представа как се получи цялото това недоразумение, никой от нас не е давал подобни изявления никъде“, каза за DCNEWS Мариана Ангелова. Крайно неуважително е според нея по този начин да се уронва авторитета както на директорът Кени, така и на цялата институция, каквато е театърът. „Ние не залагаме труда си за шкембе чорба или каквито и да е пошли прояви“, допълни Ангелова.

Както е известно, театърът се издържа самостоятелно и поради тази причина има случаи, в които има финансови затруднения. Тъй като тази година Министерството на културата не е обявило конкурс за финансиране на проекти, театър „Хенд“ разчита изцяло на парите от продажба на билети, както и на приятелите, които даряват безвъзмездно и помагат на екипа да върви напред и да осъществява идеите си.

За новата продукция в момента не достигат средства за декорите, споделиха от театъра. В залата на „Хенд“ има и кутия за дарения, така че всеки, който има желание  и възможност, може да помогне на екипа.

Театър „Хенд“ благодари на своите зрители за подкрепата и тепърва обещава много изненади!

Подобни статии

Top