Тед Кочев официално стана пловдивчанин (СНИМКИ)

„Бащата” на „Рамбо” – световноизвестният режисьор Тед Кочев, получи днес  лична карта с адресна регистрация на улица „Капитан Райчо”лично  от шефа на МВР – Пловдив старши комисар Христо Разсолков.

Дълбоко развълнуван, режисьорът сподели, че ще държи картата близо до сърцето си.

„За мен е голяма чест да съм тук. Моята майка живя 75 години в Канада и не се научи да говори нито една дума на английски. Вкъщи винаги се е говяорило на български, а майка ми готвеше предимно български гозби – боб, леща, баница, сърми, баклава, зелник“, разказа Тед Кочев.

Той разказа как баща му, когато емигрирал в Канада, където самият Тед е роден, казал фамилията си – Цочев, но канадците не успели да я произнесат правилно и в крайна сметка го записали Кочев.

Кметът на Пловдив Иван Тотев подари на режисьора плакет с Античния театър, книга за Пловдив и тениски с логото на Европейска столица на културата 2019.

Съпругата му пък получи комплект натурална козметика с розово масло. Оказва се, че тя също е имала предишна връзка със страната ни и е била първата чуждестгранна студентка на Нешка Робева.

След обучението в България се връща в Канада, където печели световна титла, а по-късно заминава за Китай, за да преподава художествена гимнастика. Там се среща и с бъдещия си съпруг, докато той снима филм.

Режисьорът разказа иисторията на майка си, която е с македонски произход, а Евгений Тодоров, който присъстваше на срещата в залата на Общината, допълни с любопитни факти  за рода Кочеви в града под тепетата.

Тед Кочев ще гостува днес на „София филм фест в Пловдив“. Той ще представи филма си „Да се събудиш в страх“, който е бил номиниран на фестивала в Кан през 1971 г. Прожекцията е от 18,30 часа в „Лъки Дом на киното“.

 

Подобни статии

Top