Тежки наказания за боя в Първомай, изгоряха 5 от Евроколеж и двама от Борислав

На извънредно заседание на Дисциплинарната комисия при Зонален съвет на БФС – Пловдив бяха наказани петима футболисти на Евроколеж и двама на Борислав (Първомай). На заседанието бяха поканени представители на двата клуба – техническият директор на Евроколеж Григор Иванов и изпълнителният директор на Борислав Атанас Кичуков.

Двете страни бяха изслушани, като членовете на Дисциплинарната комисия изгледаха запис на двубоя и разгледаха обстойно докладите на съдиите и делегата на футболната среща.

Николай Бончев получи наказание от шест двубоя, като санкцията му е наложена в резултат от доклада на длъжностните лица и по чл. 22, т. 1 /е, ж, л/ от Дисциплинарния правилник на БФС.

Други двама футболисти на “колежани” също са със спрени състезателни права след доклад. Кристиян Москов е наказан за пет двубоя, а играещият треньор на отбора Йордан Хърков за една среща. Получилият червен картон в двубоя Иван Атанасов е аут за три срещи, а Мирослав Караилиев – за една.

Николай Папазов и Йордан Томов от Борислав (Първомай) са със спрени състезателни права за три срещи. Двамата получиха червени картони в двубоя.

Дисциплинарната комисия взе още следните решения относно инцидентите в Първомай:

– няма никакви предпоставки и доказателства за опити за купуване на футболната среща от страна на ръководството на Борислав (Първомай).

– няма никаква намеса от страна на публиката на футболната среща, нито на терена или в района на стадиона

От Евроколеж (Пловдив) депозираха в Зоналния съвет на БФС – Пловдив и възражение относно информации, публикувани в някои, за купуване на футболната среща от страна на Борислав (Първомай).

Снимка: zona90.com

Подобни статии

Top