Тематична детска площадка „Пожарна“ откриха в Асеновград

Нова тематична детска площадка откриха в Асеновград

Поредната нова тематична детска площадка бе открита днес в Асеновград. Тя се намира в парка зад Районната пожарна служба в града и носи името „Пожарна“. Идеята е докато децата играят, да получат знания за спешния телефон 112. Новото детско съоръжение обаче съжителства с изпочупени плочки, пейки и стари люлки.

Новата детска площадка е 13-тата детска площадка, която общината оборудва и открива за асеновградските деца със собствени средства. 24 хиляди лева струват катерушките, изпълнени според всички европейски изисквания за безопасност.

Неприятно впечатление обаче прави необлагородения парк, в който се намират новите катерушки. Те съжителстват с изпотрожени плочки, прахоляк, изпочупени и стари пейки и необезопасени люлки.

Виждате, че тези плочки са малко по-специфични. В инвестиционната програма трябва да заложим ремонта, за да можем да облагородим и около тази площадка, каза кметът Емил Караиванов.

Той съобщи, че вече е сключен договор за косене и обезпаразитяване на градските паркове, както и за доставка на бетонни кошчета и нови пейки.

Още седем площадки трябва да бъдат изградени в Асеновград от обещаните от общинското ръководство 20. Тази година в бюджета са заложени средства за проектирането на десет от тях и за изграждането на пет.

 

Подобни статии

Top