Терзийски извършил убийството край Стряма за отмъщение

Отмъщение заради стар арест е вероятният мотив двамата братя близнаци Христо и Николай Терзийски да посегнат на 65-годишния Петър Петров, чието тяло беше намерено в индустриалната зона „Стряма” след дълго издирване.

Човекът се водел в неизвестност от две години и половина, а трупът му бе открит в яма край река на пътя от ловното стопанство „Чекерица” в сряда. През 2012 г. братята били арестувани за кражби и на момента заподозрели своя наемател, че ги е издал на ченгетата. Още тогава те му се заканили страшно  да му отмъстят жестоко, разказали пред вестник „Монитор” хора от Стряма.

Местните чули за скандалите, но не искали да се намесват, защото ги било страх от Христо и Николай. През лятото на 2012 г. близките на Петър го посъветвали да напусне Стряма и да се прибере в апартамента си в Пловдив.

Той обаче не ги послушал, защото не повярвал на заканите от братята. Не смятал, че е виновен за техния арест, и им обяснил, че нямал нищо общо.

Междувременно Петър и приятелката му Йорданка, с която живеел на семейни начала, напуснали квартирата на двамата братя. Нанесли се на същата улица, но при друга жена от махалата на Стряма под наем.

В дните около Голяма Богородица през август местните хора видели черна кола да спира няколко поредни дни пред квартирата на Петър.

Малко преди това Йорданка заминала на гурбет в Гърция и приятелят й останал сам в Стряма. В една от нощите, за която съседите помнят, че е било след 28 август, Петър излязъл полугол навън – само по тениска, и се качил в непознатата кола.

Оттогава никой не го бил виждал, но и хората от Стряма не запомнили нищо повече, тъй като мъжът не бил местен. От селото била приятелката му Йорданка, която не се разбирала с майка си и затова се изнесла с Петър на квартира.

Малко след изчезването на Петър близките му съобщили в полицията, откъдето обещали да го търсят.

 

Top