Терористите потопиха в кръв Франция (СНИМКИ И ВИДЕО)

Три експлозии разтърсиха стадиона „Стад дьо Франс“ по време на приятелски мач между Франция и Германия. Това беше началото на кървавата нощ в Париж, взела повече от 140 жертви. Кадрите по време на живото излъчване на двубоя показват експлозиите и реакцията на играчи и публика на терена в нощта на петък срещу събота, съобщава агенция Блиц.

Въпреки съобщенията за стрелба и убийства в други части на централен Париж, мачът продължи до края. Франция победи Германия с 2:0. Стадионът беше заключен и никой не бе пуснат да влиза или излиза преди края на срещата. Телевизионният канал France 24 съобщи, че на „Стад дьо Франс“ е бил и президентът Франсоа Оланд. Той е бил изведен от там след експлозиите.

След мача публиката беше свалена на терена и евакуирана. Видео, заснето от от зрител на излизане, показва как тълпата пее „Марсилезата“ в коридора към изхода.

При серия от атентати през последните няколко часа в центъра на Париж загинаха най-малко 140 души, а стотици бяха ранени, 60 от които са в критично състояние. Около 200 души бяха хванати за заложници от терористите по време на концерт на група Eagles of Death Metal.

Междувременно френският президент Франсоа Оланд обяви извънредно положение в страната.

Снимки:  abcnews.go.com

Подобни статии

Top