Терорист: Евро 2016 ще стане гробище! (ВИДЕО)

Терористичен акт вече почерни Eвропейското първенство по футбол във Франция. 25-годишен ислямист уби 42-годишен френски полицай с висок пост и жена му, също полицай, в градчето Манявил, на около 50 км североизточно от Париж.

Той причакал полицая пред дома му, когато той се прибирал около 20:00 часа, нападнал го с нож и наръгал девет пъти 42-годишната си жертва. След това терористът нахлул в дома на служителя на реда, като взел за заложник жена му и 3-годишния им син.

На мястото бързо пристигнали спецчасти, които опитали да преговарят с 25-годишния фанатик, но безуспешно.Той убил и жената, след което къщата била щурмувана и акцията завършила с ликвидирането на терориста. Детенцето обаче било спасено.

Ислямска държава веднага се похвали с поредната касапница, а разследващите органи откриха и видео, записано от терориста в дома на убития полицай и жена му. В него той заплашва, че със съмишлениците си „ще превърнат Евро 2016 в гробище“.

Впоследствие властите във Франция задържаха трима души във връзка с атентата, но не обявиха каква точно е тяхната връзка със случая.

В дома на терориста е намерен списък с публични фигури, журналисти и полицаи,заради което лично президентът на Франция Франсоа Оланд свика спешна среща с представители на прокуратурата и следствието.

Според „Франс прес“ през 2013 година терористът е осъждан точно заради връзки с джихадисти.

Снимка: reuters.com

Подобни статии

Top