Тестват новите велоалеи с шествие на 10 април

Велошествие, водено от кмета Иван Тотев,  двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов и министърът на спорта Красен Кралев, ще се проведе на 10 април в Пловдив.

Събитието е част от кампанията „Аз карам велосипед“, чиято цел е да насърчи колоезденето в градска среда.

Велошествието по улиците на Пловдив ще започне от 10.30 часа на площад „Съединение“. Маршрутът на колоездачната обиколка ще премине по бул. „6-ти септември“, покрай стадион „Пловдив“ и оттам по велоалеите на Гребната база.

DJ Мартен и поп изпълнителката Прея са първите посланици на кампанията тази година. Общо 7 популярни личностите, чиито имена засега се пазят в тайна, ще подкрепят инициативата с личен пример.

Организаторите на събитието ще раздадат на пловдивчани 30 000 наръчника на велосипедиста, където са публикувани полезни съвети съвети за безопасно каране в градски условия.

По време на придвижването ще има патрули на КАТ. В Пловдив има вече изградена инфраструктура, велоалеите трябва да се ползват по предназначение“, каза инспектор Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ „Пътна полиция“ – Пловдив.

„Предвиждаме да увеличим броя на велостоянките през тази година около Централната градска част и в квартал „Капана“. Водим разговори и със собственици на частни паркинги за поставянето на стоянки, за да осигурим сигурност за оставените велосипеди“, обяви кметът на Пловдив.

Подобни статии

Top