Технологичен център за спешна медицина отваря врати в Пловдив

Модерен технолохичен център за спешна медицина отваря врати на ул. „Братя Бъкстон“ №120 в Пловдив. Центърът e изграден и оборудван на територията на Медицински университет – Пловдив. Сред официалните гости ще бъдат премиерът Бойко Борисов и зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Технологичният център за спешна медицина е първи по рода си в България и в него, на принципа на синергичния подход, усилията си обединяват представители на медицината, фармацията, индустрията и браншовите структури за създаване  и обмен на знания, иновативни технологии и продукти в сферата на здравеопазването.

За работата на центъра са създадени – Високотехнологична тренировъчна база, съвременно оборудвана  за подготовка на екипи за спешни и извънредни ситуации и специализирана научно-изследователска лаборатория за диагностика, оценка и превенция на посттравматичното стресово разстройство.

Съгласно проекта  са обособени три корпуса – първият е разположен на територията на Медицински колеж към МУ – Пловдив, на ул. „Братя Бъкстон“ №120. Вторият и третият са на територията на Медицински университет на бул. „Васил Априлов“ №15А.

Изграждането на центъра е на обща стойност 4 263 513,02 лв. Средствата са отпуснати  по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.

 

 

Подобни статии

Top