„Тигри“ и „Водачът“ днес на София филм фест в Пловдив

Филмовата петъчна вечер започва в 18:30 часа с новия филм на босненския режисьор Данис Танович “Тигри”. Танович взе Оскар за дебюта си “Ничия земя” през 2002 година, а фестивалната публика го познава и със заглавието “Цирк Колумбия”.

“Тигри” разказва историята на младия пакистанец Аян, който продава местни лекарства на аптеки и лекари. Западната конкуренция е силна и когато получава шанс за пробен период в голяма международна компания, той няма как да откаже.

Аян бързо се издига до висок пост, но, когато с ужас разбира какво представлява “бебешката формула”, той решава да се противопостави на системата и на тези, които я контролират.

От 20:45 часа може да гледате режисьорската творба на Томи Лий Джоунс “Водачът”, в която му партнират Хилари Суонк и Мерил Стрийп. 31-годишната Мери Бий Къди живее сама в силно религиозно градче в Средния запад.

Тя получава задача от своята църква да придружи обратно на изток три жени, които са изгубили разсъдъка си. На път от Небраска към Айова, където тези жени най-накрая ще намерят подслон, Мери Бий спасява живота на престъпника Бригс. Т

ой се съгласява да й помогне в мисията, като ги преведе през снежни бури и опасни срещи със заселници, индианци и тежкия живот в граничните територии.

Подобни статии

Top