Тима шофьори без книжка на съд

Трима шофьори без книжка отиват на съд, след като Пловдивската районна прокуратура внесе в съда срещу тях обвинителни актове за управляване на автомобили след наказание. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата в града под тепетата.

59-годишният Петър П. е предаден на съд за това, че на 1 август 2015 г. в Хисаря, е управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Кади“, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за шофиране на моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление. Същият ден той пътувал със свой познат, който шофирал колата, от гр. Пловдив към Хисаря. По пътя двамата си сменили местата. Петър бил спрян от полицейски патрул за рутинна проверка, при която е било установено, че е неправоспособен водач на моторно превозно средство и не притежава свидетелство за управление.

25-годишният Иван М. отива на съд за това, че от 6 май 2014 г. до 11 октомври 2014 г., при условията на продължавано престъпление, управлявал колата си без съответното свидетелство, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

На 6 май 2014 г. обв. Иван М. управлявал лек автомобил, марка „Опел Омега“ и бил спрян за проверка от полицейски патрул край Пловдив. Служителите на МВР установили, че няма издадено свидетелство за управление на МПС, след което му съставили акт за административно нарушение. На 11 октомври 2014 г. в с. Труд, около 22 часа, Иван  отново шофирал лек автомобил, марка БМВ, въпреки че нямал книжка. Когато се движел по ул. „Васил Левски“, той загубил контрол над автомобила и се ударил в крайпътна сграда, след което напуснал местопроизшествието. На следващия ден е бил открит от полицията.

21-годишният Лазар Л.  ще бъде съден за това, че на 11 октомври 2015 г., в с. Стряма, в едногодишния срок от наказването му за управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление, е извършил същото деяние. Той бил спрян за проверка от полицейски патрул, докато управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес“. Служителите на МВР констатирали, че не притежава книжка.

За извършеното от тримата престъпление законът предвижда наказание от една до три години лишаване от свобода и глоба от 500 до 1200 лева.

Подобни статии

Top