Тираджията, взривил бензиностанция, не помни нищо (СНИМКИ)

Шофьорът на камиона, който се вряза в бензиностанция на магистрала „Тракия“ и причини огромен пожар, не помни нищо от удара, съобщи bTV. Мъжът разказва, че отбил на бензиностанцията да си купи кафе. След това последвал удар. В момента мъжът се намира в болницата. 

45-годишният шофьор обясни, че пътувал от Панагюрище за Варна. Половин час преди инцидента заредил догоре камиона си с дизел от друга бензиностанция.

„Исках да паркирам, да си взема кафе, нещо не се усещах добре. В последния момент загубих контрол, нямах реакция. Нищо не си спомням, в последния момент паднах от седалката”, обясни Наско Нешев.

Шофьорът разказа, че почивал повече от 11 часа, преди да седне рано сутринта на волана. Работи като шофьор на камион цял живот и това е първият му инцидент.

„После помня пожара, аз там съм изгубил съзнание за някакви секунди ,не можех да се измъкна просто, това беше лошо, огънят влиза в кабината, всичко гори… Бях приклещен от отломките на волана, седалката и така…”, допълни мъжът. Разказва още, че успял сам да излезе от кабината, но паднал до камиона, а момче му помогнало. Сигурен, че е щастлива случайност, че е жив, а и за всички останали. По думите му камионът е бил изправен, а ако е спукал гума, е било после.

16-годишният ученик Ивайло Томанов е героят, измъкнал от горящата кабина шофьора на камиона. Момчето от селото живее наблизо и първо се отзовало на помощ.

„Свалих си тениската, вързах си я на лицето и газ към ТИР-а. Отворих вратата и викам – „Човек, ти гориш!”. Той се сепна и вика – „Къде съм?!”. Целият беше в кръв в лицето, човекът даже не знаеше че е катастрофирал”, казва момчето.

Цялото налично гориво в бензиностанцията е източено тази нощ, предстои резервоарите да се напълнят с вода. Има опасност също бензиностанцията да се срути.

Снимки: btvnovinite.bg

Подобни статии

Top