Титюков откри обновената улица „Родопи“

Ремонтирана ул. Родопи в Пловдив

Кметът на район „Централен“ Георги Титюков откри обновената улица „Родопи“. Реконструкцията започна през месец май, когато Титюков даде начало на строителната програма в района. Паважът е изграден наново след като е положена основа, частично са обновени и  тротоарите. За удобство на живущите е  направен  паркинг за 5 автомобила.

Сумата за ремонта на улица „Родопи” в участъка на улица  „Родопи“ между  „Михаил Такев“ и булевард „Санкт Петербург“, е около 30 хиляди лева.  Бордюрите са нивелирани. Старият паваж, който беше в тежко състояние, е демонтиран и е положена нова основа.

„Ако трябваше да слагаме асфалт, трябваше да изкопаваме и да правим пътно легло. Подменихме и част от ВиК инсталацията, защото имаше тръба с 15 дървени тапи по нея в много лошо състояние. Щеше да стане много бавно, а и тук движението не е толкова интензивно, защото улицата е тупик. Сметнахме, че не е целесъобразно настилката да е асфалтова.”, обясни Титюков.

Той заяви, че основен приоритет в строителната програма на район „Централен” през тази година са ремонтите на улици. Предстои да се пренареди паважът по  улица „Шейново“, ще се преасфалтира  „Шаркьой“ и други по-малки участъци в  квартал  „Съдийски“.

Кметът на Централен каза, че ще бъде безкомпромисен при нарушаване на правилата за паркиране.  Служители на „Общинска полиция” съставиха фишове с глоби на два автомобила, които бяха спрени върху новите тротоари на улица „Родопи”.  Наложената санкция е в размер на 50 лева , според решението на Общинския съвет, което беше гласувано на последната сесия.

 

 

 

Подобни статии

Top