Титюков подкрепя кауза в помощ на Митко, страдащ от левкемия

Кметът на район „Централен“ Георги Титюков и Веселина Ботева – директор на Дирекция „Социална политика“ в Община Пловдив, официално подкрепиха благородната кауза за събиране на средства за пловдивчанина Димитър Йовов, който страда от левкемия.

На организирания благотворителен базар по време на Международния ден на младежта – 12 август, те облякоха тениски с лика на Митко, показвай по този начин своята съпричастност, състрадателност и отзивчивост към кампанията.

„Събирането на средства за лечение на тежко болен човек не е кауза само на семейството, а на цялото общество“, сподели Георги Титюков.

През юни на Димитър Йовов е установена остра миелоидна левкемия – М4. Предвид младата възраст на пациента Клинична комисия към УМБАЛ „Св. Георги“ взе решение терапевтичното поведение да бъде насочено към костно-мозъчна трансплантация в страната или чужбина.

Димитър вече е подал заявление за финансиране на трансплантация в Германия в Комисията за лечение в чужбина към Министерството на здравеопазването.

Едновременно с това започва и дарителска кампания, тъй като офертата от клиника „Хелиос“ във Висбаден е на стойност 164 000 евро и сумата трябва да бъде налична в момента, в който Димитър постигне ремисия. Дори вече има насрочена дата за пътуването до Германия – 24 август.

Кампанията по набиране на средства подкрепят много приятели на семейството, както и обществени личности, ангажирани със социални каузи.

Митко може да получи помощ чрез SMS кампания или по банков път.

SMS-и се изпращат на номер 17777 с текст DMS Mitko

Банкова сметка:

IBAN: BG46FINV91501316536260

Семейството отправя молба към всеки, който може да помогне, да го направи!

Подобни статии

Top