Титюков сменя Райна Петрова в „Централен“

Титюков сменя Райна Петрова в Централен

Зам.-кметът по спорта и социалните дейности в голяма Община Георги Титюков поема район „Централен“. Новината потвърди за Dcnews.bg самият Титюков, който в момента е в отпуск.

„Кметът ми предложи и аз приех“, коментира той и съобщи, че кандидатурата му ще бъде гласувана на последната за този политически сезон сесия на Общинския съвет в петък, 1 август.

Преди съветниците да гласуват назначаването на новия кмет на „Централен“, те ще трябва да освободят от поста досегашния кмет Райна Петрова, която бе отстранена от длъжност с решение на Пловдивския апелативен съд.

Припомняме, че срещу Петрова бе повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура за длъжностно престъпление при доставката на негодни хранителни продукти в детските градини, ясли и кухни в района на завишени цени и злоупотреба с влияние.

Георги Титюков има голям опит като зам.-кмет на район „Централен“. Той заемаше този пост пет години и половина по времето на кмета Иван Чомаков. На местните избори през 2007 година Титюков беше и независим кандидат за кмет на този район.

Овакантеното място на Георги Титюков като зам.-кмет по спорта и социалните дейности ще бъде поето от бившия футболист и треньор на „Ботев“ Пд и младежкия национален отбор Петър Зехтински, който в момента е шеф на дирекция „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив.

Подобни статии

Top