Откриха възстановения след свлачище път за Горни Воден (СНИМКИ)

Откриха възстановения път към асеновградския квартал Горни Воден! Припомняме, че в резултат на проливните дъждове, голям участък от пътя бе разрушен заради цялостно свличане на планинския скат, а хората ежедневно протестираха, тъй като средства за пътя не бяха отпускани.

Ремонтираният пътен участък днес официално бе открит от кмета на Асеновград и зам.-областния управител Христо Грудев.

Изградени бяха две подпорни стени, имаме специални съоръжения, които отвеждат подпочвените води, имаме пътен участък, който е изцяло възстановен, посочи кметът на Асеновград Емил Караиванов.

Проектът бе финансиран от Междуведомствената комисия, от Министерски съвет, след разговор и препоръка от министър-председателя Бойко Борисов. Проектът е реализиран, съоръжението е успешно изпълнено и това стана един здрав участък от пътя, който обслужва Горни Воден и манастира „Св. Кирик“, допълни и зам.-областният управител Христо Грудев.

Николай Христов е бизнесмен и има заведение в непосредствена близост с ремонтирания участък.

Общината се справи прекрасно, за няма и месец направиха обходния път и то както трябва, така че в момента нямаме препятствия с достъпа до имотите. Но въпреки това си е основния път, който е нормално да бъде направен, доволен е Христов.

За около три месеца завършиха строително-ремонтни дейности по укрепване на свлачището и засегнатия участък, след като Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет отпусна за ремонта 915 хил. лв. Така близо 1500-те жители на Горни Воден вече могат да пътуват вече както по новия път, така и по изградения от общината обходен маршрут.

Подобни статии

Top