Тодор Батков с почетен плакет на Лъки

Почетен плакет с изображение на герба на Лъки ще получат четирима общественици, допринесли за развитието на общината. Те ще им бъдат връчени от кмета Валентин Симеонов на официалното откриване на тържествата по повод празника на Лъки и Деня на миньора – на 27 август  2016 г., в събота.

По повод двата празника ще бъде награден Васил Начков, дългогодишен финансов директор на голяма фирма за цветни метали. Плакети ще бъдат връчени още на Еленка Илиева и Рашко Димитров като просветни деятели за приноса им в развитието на образователното дело в община Лъки, както и на бизнесмена Тодор Батков за родолюбивия и ефективен начин при решаването на значими местни проблеми.

Честванията на двойния празник – на Лъки и Деня на миньора стартират днес в 10.00 ч. с детско шоу и изпълнения на фолклорни състави. В 12.00 ч. на трибуната ще се качи кметът Валентин Симеонов. Той ще поздрави жителите на Лъки и техните гости, сред които се очаква да бъдат депутати, кметове на общини от Пловдивска и Смолянска области, преподаватели от Минно-геоложкия университет в София и др.

След официалната част, от 12.30 ч. е концертът на Здравко Мандаджиев с танцов ансамбъл. Веселбата ще продължи до късно вечерта, в нея ще участват талантливи деца от Лъки и самодейни колективи, както и оркестър „Пловдив“. В 20.00 ч. за жителите на Лъки ще пее фолкдивата Анелия, а 22 ч. красива многоцветна заря ще грейне в небето над миньорското градче.

Снимка: tourism-hotels-bulgaria.com

Подобни статии

Top