Тодор Неделев: У дома е най-добре! (ВИДЕО)

Амбициозен, талантлив и уверен в способностите си. Тодор Неделев е сред най-проспериращите и вълнуващи млади таланти в българския футбол. След близо двугодишен престой в Германия, полузащитникът се завърна на родна земя. Под наем, той откликна на призива за помощ на своя бивш клуб Ботев (Пловдив) в борбата за оцеляване в елита.

„Винаги съм го казвал. Много съм щастлив и да се върнеш там, където си отраснал, където си се чувствал най-добре, където си обичан от толкова много хора. Няма по-хубаво нещо от това за един футболист“, коментира Тодор Неделев за предаването „Преди кръга в А група“ по Diema Sport.

„Нормално, че имаше голяма еуфория. Първи мач от втория полусезон. Дерби. Всички с голямо очакване го чакахме този мач и сме много щастливи за победата и се готвим за следващия“, заяви Неделев по повод повторния си дебют с екипа на Ботев и то срещу Локомотив (Пловдив).

Въпреки двете години в чужбина, полузащитникът не усеща атмосферата различна. „Аз се познавам с всички и за мен няма ново. С почти никой не съм играл, но се познаваме, така че няма проблем”, коментира още Тодор Неделев и добави: „Всеки треньор има своите възгледи, но има много интересни неща, които да науча.“

За пръв път в своята кариера Неделев е изправен пред малко по-различна битка. „Мисля, че в момента отборът ни не е слаб и не трябва да сме на това място, но така се е случило. Вторият полусезон трябва да побеждаваме повече, пък кой знае къде ще стигнем“, сподели Тодор Неделев.

Израснал непосредствено срещу стадиона на Ботев (Пловдив), юношата на клуба с любов си спомня тези детски дни: „Като живеех срещу стадиона, играех в Ботев. След мача еуфорията след победа да гледам как се прибирам към вкъщи и да гледам хората с жълто-черни фланелки, това е ценен спомен за мен.“

В живота на всеки обаче идва момент, в който трябва да се откъсне от комфортната си зона. Така през 2014 година Неделев преминава в германския Майнц. Кой е най-важният урок, който той научи в чужбина, и какво всъщност не достига на българския футбол, за да е конкурентоспособен на немския: „Търпението. Там научих какво значи това. Изисква се винаги да имаш търпение за хубавите неща и това е най-ценното, което научих.“

Пример за много млади момчета, Неделев остава скромен. Пловдивското момче отказва да се причисли към успелите в тази професия. „Не съм се доказал като футболист. Може би в България вече да съм се доказал, но в Майнц още нищо не съм доказал, така че има още много какво да уча и да усъвършенствам“, заяви Неделев.

Годините със сигурност крият още много хубави мигове за младият Тодор Неделев. Прицелен в това един ден да се превърна в лидер на Ботев (Пловдив), полузащитникът беше поощрен преди мача с Пирин (Благоевград) от бившият футболист на „канарчетата” – Алекс Колев, да се превърне не само в лидер в дългосрочен план, но и в човекът, който още този уикенд да се отчете с победния гол и да донесе точките на своите.

„Точно лидер, не знам… Може би ми трябва още малко време. Готов съм обаче да бъда лидер и ако мога да решавам мачове“, завърши Тодор Неделев.

Снимка: tribunaplovdiv.bg

 

Подобни статии

Top