Токио ще строи най-високия небостъргач в света (СНИМКИ)

В момента най-високата сграда в света е дубайската кула „Бурдж Халифа“. Нейната височина е „само“ 828 метра. Но предложение на компаниите Kohn Pedersen Fox и Leslie E. Robertson може да я направи втората по височина в света. Предложението е да изградят най-високия небостъргач в Япония. Той ще бъде два пъти колкото „Бурдж Халифа“ в Дубай – 1700 метра.

Новият небостъргач ще се казва Sky Mile Tower и в него ще могат да работят и живеят около 55 000 души. От всички страни ще бъде заобиколен от хексагонални острови, на които с времето ще могат да се разположат повече от половин милион души. Както твърдят архитектите, грандиозното съоръжение ще бъде абсолютно защитено от всякакви природни катаклизми.

Предлага се новият небостъргач да бъде построен на един от изкуствените острови с шестоъгълна форма в Токийския залив. Подобни острови следва да защитават Токио от наводнения и да станат място за живеене на хора.

Небостъргачът ще получава енергия от вятъра и от слънцето. Освен това наблизо ще бъдат разположени ферми по отглеждане на водорасли за производство на електроенергия. Кулата може да извлича влага от облаците и по такъв начин да спестява разходи за доставка на вода на горните етажи. В небостъргача ще се използват асансьори ThyssenKrupp за вертикално и хоризонтално движение.

Ако проектът бъде одобрен, строителството на най-високия небостъргач ще бъде завършено към 2045 година.


Източник: actualno.com

Подобни статии

Top