Томаш приключи с Локо след скандал с Крушарски

В домакинския двубой срещу ЦСКА в неделя начело на Локомотив ще бъдат Константин Мирчев и Христо Колев

Александър Томаш повече няма да води Локомотив (Пловдив), съобщиха официално от клуба.

„Днес се проведе среща между собственикът на Локомотив Христо Крушарски, изпълнителният директор Венко Рахталиев, спортният директор Илко Пиргов, членът на борда на директорите Димитър Палазов и Александър Томаш.

След нея беше взето решение Александър Томаш да не води повече Локомотив. В момента текат преговори между клуб и старши-треньор относно разтрогването на договора.

Треньорите в спортно-техническия щаб Константин Мирчев и Христо Колев ще водят “черно-белите” в предстоящата среща с ЦСКА-София в неделя от 20:30 часа на “Лаута”, гласи съобщението.

Според „Тема Спорт“, днес по обяд Томаш и Крушарски са имали голям скандал. Причината е, че специалистът в няколко свои интервюта след мачовете на тима изразява несъгласие с клубната политика. Вчера след загубата от Лудогорец той подсказа, че не одобрява удължаването на договора на Мартин Луков. Томаш отбеляза, че има дисбаланс в процесите на „Лаута“, защото анонсите били за налагане на млади футболисти.

Макар че наскоро наставникът подписа нов двугодишен договор с „черно-белите“, след това в отношенията между двамата настъпи сериозен разрив. В интервю пред „Тема Спорт“ Крушарски нападна публично младия специалист. Сутрешната тренировка на „смърфовете“ е била водена от помощниците на Томаш.