Топката на Ботев и флагчето на Локо в оспорван благотворителен търг (СНИМКИ)

Футболната топка с автографите на футболистите на Ботев, както и флагчето на Локомотив, подписано от легендите Христо Колев-Бащата и Николай Курбанов, внесоха голямо оживление на благотворителния търг-концерт на Асоциация АЛА в помощ на децата с лицеви аномалии.

За тях наддаваха колекционерът Димитър Инджов и общинският съветник Георги Колев. В крайна сметка цената на топката достигна 300 лева и стана притежание на Димитър Инджов. Той купи и флагчето, чиято цена от 20 лева стигна до 150 лева. По 100 лева пък бяха купени фланелките на Жоао Паоло с подписите на всички футболисти, както и фланелката на Мартин Камбуров с негов специален.

Димитър Инджов направи покупки за общо 1900 лева, сред които картини на Румен Нечев, Атанас Хранов, Аспарух Сърбов.

Георги Колев, бизнесменът Иван Фратев, Златка Ангелова, Атанас Ангелов и д-р Емил Караиванов – кмет на община Асеновград, също подпомогнаха лечението с покупки на творби. Джаз музикантите Мирослава Кацарова, Младен Младенов и Мирослав Турийски направиха страхотен концерт като жест за семействата, които се сблъскват с този проблем.

За търга картини дариха много обичани и уважавани художници: Васил Стоев, Вихра Григорова, Румен Нечев, Атанас Хранов, Маргарита Джарова, проф. Бисер Дамянов, Полина Станчева, Геракси Гераксиев, Аспарух Сърбов, колекционерът Димитър Шиндов.

Общата сума, събрана на търга, е близо 3 500 лева, съобщиха от Асоциация АЛА.

Подобни статии

Top