Топлофикация в готовност да пусне парното - DC news

Топлофикация в готовност да пусне парното

Топлофикация е в готовност да пусне парното

Пловдивското топлофикационно дружество е готово да пусне парното, съобщиха от ЕВН България Топлофикация. Създадена е организация за цялостно стартиране на отоплителен сезон 2014/2015 г. в Пловдив, предвид очакваното понижение на температурите в следващите дни.

Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към детски и социални заведения, болници, хотели и други клиенти, които са заявили това преди официалното начало на сезона. Това е възможно при изрично желание на всеки клиент с подаване на заявление (решение на Общото събрание на етажната собственост), посочват от дружеството.

Съгласно нормативните изисквания, за официалното стартиране на сезона е необходимо в три последователни дни средноденонощната температура да е по-ниска от +12°С, както и прогноза за ниски температури в следващите 7-10 дни. В момента от Топлофикация извършват постоянен анализ на средните стойности на външните температури.

В случай, че градусите отново се повишат, абонатните станции ще се изключат автоматично, благодарение на инсталираните от дружеството температурни датчици. По този начин EVN България Топлофикация повиши ефективността на работата на системата, а оттам се намаляват и разходите за клиентите.

 

 

Подобни статии

Top