Торнадо вилнее в премиерния мюзикъл „Магьосникът от Оз”

49a37bdc-6467-4f3c-8527-9174fe750e85

Опера Пловдив представя премиерно „Магьосникът от Оз” – мюзикъл за цялото семейство в стила на Бродуей.

Историята от Л. Баум ще оживее в петък (5 февруари) в Дом на културата от 18:30 часа.  След „Човекът от Ла Манча” това е вторият световен мюзикъл, за който Опера Пловдив закупува лицензни права.

Мюзикълът е останал в историята с една от най-известните песни – „Somewhere Over the Rainbow”в изпълнение на Джуди Гарланд. Хитът е отличен с Оскар и е обявен за най-великата филмова песен в света от Американския филмов институт.  Българският превод на „Магьосникът от Оз”  е дело на Харалампи Аничкин.

Постановката на доц. Нина Найденова следва формулата на Бродуей – множество красиви декори и мултимедийни ефекти от сценографа Салваторе Лиистро, безброй бляскави костюми от художника Николина Костова – Богданова и забавна хореография от Боряна Сечанова в продължение на два часа и половина.

На сцената вилнее истинско торнадо, вали сняг, бързо изникват паяжини, цъфтят макове и властват зли вещици. Специално за „Магьосникът от Оз” в  Пловдив пристига допълнителна аудио-визуална техника, за да се сътворят всички сценични вълшебства. За продукцията е организиран и кастинг за куче-актьор в ролята на Тото, за който вече ви оведомихме .

Централните роли се изпълняват от солисти на Музикалния театър „Стефан Македноски”, а в постановката участват оркестър, хор и балет на Държавна опера – Пловдив. Премиерата на 5 февруари е от 18:30 часа, а представлението на 27 февруари (събота) е от 11:00 часа.  За  „Магьосникът от Оз” Опера Пловдив предлага и ФАМИЛЕН БИЛЕТ с отстъпка и намаления за групови посещения на ученици на касата на Концертна зала.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top