Тотев и Павлова показаха Колодрума на туркменската делегация

turkmen

Заместник-председателят на Кабинета на министрите на Туркменистан Шамухаммет Дурдылыев и водената от него туркменска делегация разгледаха снощи Колодрума в Пловдив. Те бяха придружавани от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и кмета на Пловдив Иван Тотев.

Градоначалникът показа спортната зала на гостите от Туркменистан, които през 2022 година ще бъдат домакин на Азиатските игри и живо се интересуват от строителството на подобни спортни обекти.

По-рано през деня министър Павлова и Шамухаммет Дурдылыев посетиха няколко фирми за производство на строителни материали, строителни обекти и проведоха работна среща с Камарата на строителите в България. Те обмениха идеи за сътрудничество между български строителни фирми с държавния концерн „Туркменавтоеллары“.

Заместник-председателят на Кабинета на министрите на Туркменистан Шамухамет Дурдилиев и водената от него делегация са на тридневно посещение в България по покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top