Тотев: Подведоха ни за старта на електронното таксуване, чувстваме се като глупаци

Испанската фирма „Индра“, която въведе електронната система за таксуване в Пловдив, ни подведе по отношение на срока за старта на проекта. Оказа се, че за пълното въвеждане и напасване на всички елементи в една такава система са нужни 6 месеца.

Така коментира днес кметът Иван Тотев актуалната тема за нефункциониращата към момента електронна система за управление на градския транспорт в града под тепетата.

„Ако знаехме по-рано, нямаше да заблуждаваме гражданите, че системата тръгва от 1 април. Оказва се, че ние сме виновни и се чувстваме като глупаци“, допълни градоначалникът.

По думите му основен проблем е трудната комуникация с фирмата от гледна точка на подаване на информация към хората.

Виждаме, че се работи, има и нов инженер, който да установи какъв е проблема в захранването и защо системата не може да тръгне при турските автобуси за разлика от испанските, където работи нормално.

До две седмици трябва да стане ясно дали системата  не работи по вина на превозвачите, които не въвеждат кодовете си или има друга техническа причина.

Ако сме сигурни, че новата система работи и засича всички автобуси, ще започнем да плащаме на превозвачите по новия начин, който задължително ще изисква въвеждане на кодовете на шофьорите за изчисляване на пробега, каза кметът.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Пловдивчанин написа:

    Всичко е казано! Дори има една дума в по-вече! Пред думата глупаци стои едно „като“,което е напълно излишно! Сега вече текста е точен! И той е валиден и за „умните“ светофари, и за шадравана пред моста и за тютюневия склад!.Какво ли е следващото, което ни е подготвил? Чакаме!

Top