Тотев подкрепи инициатива на БСП за летище „Пловдив“

Иван Тотев подкрепи подписката на БСП за спасение на летище Пловдив. Тя беше представена по време на днешната сесия на Общинския съвет.

Кметът коментира и намерението за създаване на пловдивска авиокомпания, която ще обслужва аеропорта. Според него всяка частна инициатива за възраждането на летището трябва да бъде приветствана.

Иван Тотев заяви, че умишлено община Пловдив в момента не предприема действия, които да бъдат по-различни от държавната политика, защото се изчаква приключването на процедурата за концесията на летището.

„Нека да дадем възможност първо на Министерството на транспорта спокойно да изготви и да проведе тази концесионна процедура. Ако няма избран изпълнител или нямаме желание от никой частник, то тогава вече местната общност трябва да вземе решение. Но това решение ще бъде сложно , защото знаците там са отрицателни. И когато говорим за намаляване на данъци и за приходи на община Пловдив имайте предвид, че летище Пловдив винаги ще бъде със знак минус. И дори да се стигне община Пловдив да управлява аеоропорта, тя също трябва да търси концесионер“, коментира Тотев.

Тотев е категоричен, че в бюджета за следващата година отново ще бъдат заложени средства за фонда за развитие на летището. Припомняме, че се превеждат между 200 и 400 хиляди лева в зависимост от населението на града.

 

Подобни статии

Top