Тотев подписва договора за изграждане на Център за управление на трафика

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще подпише днес договора за проектирането, изграждането и внедряването на Центъра за управление на трафика в града под тепетата. Центърът е част от проекта „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ и Европейския фонд за регионално развитие. Изпълнител на обществената поръчка ще бъде Консорциум Пловдив Интелигентни Транспортни Системи /ПИТС/.

Общата стойност на целия транспортен проект е близо 44 млн. 307 хил. лв. Целта е да да се насърчи използването на обществен транспорт и велосипеди. Очаква се в града под тепетата да бъде намалено замърсяването и вредните емисии. Всичко това ще доведе до положителен ефект върху цялото население на Община Пловдив.

След приключване реализацията на Транспортния проект пътниците в обществения транспорт ще използват подобрени услуги, по-качествено обслужване и намалено време за пропътуване на разстоянията. За шофьорите след края на проекта, ще се осигури по-бързо и безопасно придвижване. Ще бъде повишена и сигурността на преминаващите пътната мрежа, като за лицата с увреждания ще бъдат създадени специални условия за улеснен достъп до обществения транспорт. Велосипедистите ще разполагат с разширена, обновена и новоизградена мрежа от маршрути, улесняваща достъпа им до различни точки на града, която едновременно с това ще им осигурява и по-висока безопасност и удобства.

 

 

Подобни статии

Top