Тотев пя коледна песен на Немския базар (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Тихо се сипе първият сняг
Галено щипе бузките пак,
Где е на двора стария пън,
Снежко затрупа всичко навън… “

Тези любими на всички деца, а и възрастни думички от зимната песен „Шаро и първия сняг“ изпя кметът Иван Тотев, заедно с Дядо Коледа и почетния консул на Германия в Пловдив д-р Марияна Чолакова, при откриването на шестия Немски коледен базар в града под тепетата.  За смелостта да пее пред цял Пловдив, добрият старец награди с бонбони и съдийска свирка градоначалника.

Много пловдивчани се събраха на пл. „Стефан Стамболов“, за да опитат греяно вино с кебапчета и кюфтета, да чуят популярни български и коледни песни, изпълнени от младия пловдивски поп певец Бонимир и да си купят коледна играчка или сладки. Децата пък имаха възможност да рисуват, пеят и разбира се – да получат подарък от Дядо Коледа. Първи с бонбони бе награден малкият Тео, който изпя на белобрадия старец детска песничка. След него се наредиха още малчугани.

Кметът, заместникът му Стефан Стоянов и германския консул Марияна Чолакова опитаха от греяното вино с канела и се снимаха с Дядо Коледа. После разгледаха павилионите, спряха се за малко пред къщичката на пловдивския доброволчески „Отряд 112“ и разгледаха брошурите и книгите със съвети как се оказва първа помощ на пострадали при различни бедствия.

Градоначалникът покани пловдивчани на площада и в понеделник вечер. Тогава, в 18:00 ч. тържествено ще бъдат запалени светлините на новонасадената коледна елха на Пловдив.

 

Подобни статии

Top