Тотев: Хората гласуваха по-скоро емоционално, отколкото с разум

Много хора гласуваха по-скоро емоционално, отколкото с разум, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев резултатите на първи тур на президентските избори.

„Явиха се различни кандидати с различни послания, някои от които бяха много маркетингово приемливи. Например кампанията на Веселин Марешки. Това са пазарни послания, които се приемат лесно от хората“, коментира Тотев.

По думите му кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева има реален шанс да да победи опонента си Румен Радев на балотажа, който ще се проведе на 13-ти ноември.

„Дали Пловдив продължава да бъде синя столица, ще може да се коментира чак следващия понеделник. Смятам, че на втори тур ще се гласува много по-прагматично„, заяви кметът.

На първи тур на президентските избори ГЕРБ са събрали 42 000 гласа. На изборите миналата година на първи тур те са били 40 000, припомни градоначалникът и допълни, че е сигурен в победата на Цачева.

Смятам, че Цецка Цачева ще спечели на втори тур, тя е един прекрасно подготвен човек, който ще бъде изразител на дясното в България , заключи Тотев.

Подобни статии

Top