Традиционната изложба 15 по 5 на „Гладстон“

Изложба на пловдивски художници на Гладстон

15 по 5 – традиционна изложба на пловдивските художници, беше открита в залата на ул. „Гладстон“ 32. Куратор на проекта тази година е Христо Жеков, който е поканил 15 творци от различни поколения, които да покажат по пет свои картини.

Христо Жеков обяснява, че познава творците, които е подбрал за участие в експозицията и тяхната работа. Всеки един истински автор е една вселена. Тук има сбор от вселени. Творейки, художникът създава един стил, с който публиката свиква, твърди Жеков: „Аз съм много щастлив, но не съм изненадан, защото очаквах да се получи този ефект – авторите приличат на себе си, но същевременно има и нещо ново, което те показват“.

Според председателят на ДПХ Снежана Фурнаджиева, която също участва в експозицията със свои творби – това е една по-различна изложба: „С едно по-съвременно интерпретиране на изкуството. Радвам се, че съм сред по-млади автори. Това е една изложба, в която всеки ще намери своята картина. Те са едновременно много различни, но и много еднакви, защото са съвременни и искрени“.

Ръководството на ДПХ все още се надява,че общинската администрация ще намери средства,с които да бъде довършен ремонта на залата на Гладстон и тя да стане истински уютен дом на изкуството.

Подобни статии

Top