Тракийци писаха 4,22 на районния кмет

Добър 4,22 написаха жителите на район „Тракия“ на своя кмет Костадин Димитров. Такава оценка показаха усреднените резултати от анкета, проведена сред 3000 души, живеещи в най-младия жилищен квартал на Пловдив. „Ако бъда издигнат от партийните структури, ще се кандидатирам отново за кмет на района“, заяви Димитров.

Благоустрояване на микрорайон А9, който се намира в близост до поликлиниката, нова сцена в парк Лаута и детски площадки, това са само част от проектите, по които ще се работи догодина в Тракия. Това планира кметът на района Костадин Димитров.

„Там ще положим усилия да има по-добра инфраструктура, отново ще работим с този начин на изграждане на тротоарите с бетон, ще подобрим инфраструктурата, уличната настилка и изградената вече детска площадка в района допринася за това, което сме започнали“, подчерта кметът на „Тракия“.

Микрорайонът ще се благоустроява със средства от гаражните клетки, които ежегодно възлизат на около 250 хиляди лева. От администрацията очакват още около 200 хиляди лева от общинския бюджет за ремонти.

За първа година нито един от пловдивчани, които присъстваха на отчета, не зададе въпрос към кмета. Георги Георгиев е доволен от работата на администрацията, но смята, че в микрорайона където живее има нужда от повече пейки, за да може пенсионерите да излизат и да сядат.

Костадин Димитров представи и резултатите от анкета, сред жителите на района, която очертава насоките, в които ще се работи догодина. В нея хората са поискали повече места за отдих, детски площадки, паркоместа, културен център, спортна зала, библиотека, детски градини и др. Освен това тракийци са настояли да се реши проблемът с бездомните кучета, неокосените тревни площи, разбитите тротоари и занемарените междублокови пространства.

Подобни статии

Top