Транспортират Рангел Бизюрев в Пловдив

Очаква се днес обвиненият за убийството на 24-годишния Митко от Цалапица Рангел Бизюрев да бъде транспортиран в пловдивския следствен арест.

Той кацна късно снощи в София.

Очаква се Бизюрев да даде показания и да каже каква е неговата версия за нощта на 20 юли миналата година.

Окръжната прокуратура трябва да внесе искане в съда му бъде взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това може да стане още днес или в рамките на 72 часа.

Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу братята близнаци Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Рангел Бизюрев беше задържан в Дания, след като се укриваше извън България – месеци след убийството. Връщането му на българските власти трябва да ускори процеса, защото неговите показания са ключови. Бизюрев беше екстрадиран у нас с полет през Мюнхен и беше закаран под конвой в ареста на Националната следствена служба.

Тази сутрин по БНТ майката на убития Димитър Малинов каза, че иска истината за убийството и адекватни присъди.

„Това беше едно дълго чакано екстрадиране – четири месеца го чакахме с нетърпение“ – така Атанаска Бакалова – майката на убития Митко от Цалапица коментира екстрадицията на Рангел Бизюрев у нас.

Вчера тя е разговаряла с министъра на вътрешните работи и му благодари, че е спазил обещанието Рангел да бъде докаран у нас.

Роднините на Митко настояват за доживотен затвор без право на замяна за извършителите.

Снимка: Телеграф