Транспортираха в чужбина двамата пострадали от взрива американци

lineika

Двамата американски граждани, които пострадаха при взрива на полигона на ВМЗ-Сопот в село Анево и бяха приети в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, са транспортирани в чужбина.

Лекарите в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение успяха да стабилизират състоянието на по-тежко пострадалия 38-годишен американец, което позволи неговото транспортиране в лечебно заведение в Германия, съобщиха от университетската болница.

След оперативна намеса на ортопедичен, хирургичен и неврохирургичен екип пациентът е излязъл от състоянието на шок и е изписан в стабилно общо състояние, на самостоятелно дишане, добавиха от лечебното заведение.

Другият чуждестранен пациент на 46-години бе приет в събота в спешно отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ с по-леки наранявания и по-късно настанен в Клиниката по ортопедия и травматология.

След операция на сухожилието на десния му крак и обработване на множеството рани по краката, той също е изписан от болницата в добро общо състояние и транспортиран в чужбина.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top