Транспортният проект навлиза във финална фаза, работят и през нощта

До 15 декември  община Пловдив трябва да приключи строителните дейности и да се подадат документите за Акт 15 за трите компонента на големия транспортен проект.

За да завърши работата по велоалеите, електронното таксуване в автобусите и интелигентната система за управление на трафика, ще се работи на три смени, включително и нощем.

До 20 декември  на всички 354 спирки в града трябва да бъдат монтирани електронните табели.

„Срещаме известно затруднение за захранването на тези табла, но засега нещата са преодолими. Имаме концепция по това как ще бъдат захранени. Остават едни около 60-70 спирки, като на първо време идеята ни е да ги захраним соларно“, каза зам.-кметът Георги Маринов.

От община Пловдив отчитат, че  соларното захранване на спирките с електричество не е най-удачно, но към момента е единственото решение.

Маринов е категоричен, че след въвеждането на транспортния проект, соларното захранване поетапно ще бъде заместено с постоянно.

Продължава работата и по интелигентните кръстовища и монтирането на светофарните уредби.

„Във връзка с тези затруднения, които се създават по кръстовищата на Пловдив, за улеснение на пловдивчани своевременно ще бъде оповестявано кои кръстовища ще бъдат със затруднен график на движение“, допълни Маринов.

Информацията за работата по конкретните кръстовища може да бъде намерена в сайта на община Пловдив.

Подобни статии

Top