Трафикантите на 22-та афганци – в ареста за постоянно

Пловдивският окръжен съд потвърди постоянната мярка „задържане под стража“, постановена от Районния съд в града под тепетата спрямо двама от четиримата трафиканти на афанистанци, които бяха задържани на 6 юли на магистрала „Тракия“. 38-годишният Живко Д. от Войняговци и  32-годишният Марио Б. от София са обвинени в това, че заедно с още двама души – 54-годишните Данчо Д. и Пламен П., които са освободени под парична гаранция от прокуратурата, са помогнали на 22-ма афганистанци, сред които и две деца – на 15 и 16 години, да преминат през страната ни.

Припомняме, че  на 6 юли около 05:00 часа в района на 119-ти километър на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив, автопатрул на полицията спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от Данчо Д., в който пътували 9 афганистанци. Малко по-късно е бил спрян и микробус „Мерцедес Вито“, с водач Пламен П., в който пътували още 13 граждани на Афганистан. Пред двете коли се е движел ескортиращ ги лек автомобил, марка „Лада“, управляван от Марио Б., като с него пътувал и Живко Д.

Окръжният съд прие, че решението на районните магистрати е правилно и законосъобразно. Затова магистратите не уважиха жалбите на двамата трафиканти.

Припомняме, че текстът от Наказателния кодекс, по който са обвинени четиримата, предвижда наказание от една до шест години затвор.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

Top