Трафиканти на хероин на съд в Пловдив

Юсуф Мемед Ашим от Пловдив и четиримата му съучастници застават пред съда днес за трафик на хероин. Ашим, който живее в „Столипиново”, вече има присъда от 15 години затвор и 200 хил. лева глоба от Хасковския окръжен съд заради 70 килограма дрога, засечени през 2011 г. на Капитан Андреево в прахове за пране и памперси. Осъден е и за участие в мелето, при което беше убит турският бизнесмен Ендер Пендерли.

Докато Хасковският окръжен съд гледал делото Ашим бил под домашен арест в къщата си на ул. „Сокол” в Пловдив, откъдето ръководел новия канал за внос на хероин от Истанбул за Пловдив.  Трафикът на хероин ставал с мерцедеса на Кристина Добрева от село Маноле. В него участвали също приятелят й Христо Рангелов, а също Асен Иванов, Михаил Камберов и тъстът на Камберов – Стефан Камбуров. Всички те използвали кодови думи за хероина, като например доставка на „панталони” или че „лекарството” е с лошо качество. Освен хероин четиримата пренасяли също таблетки каптагон и екстази.

На 7 април, миналата година, групата за последен път потеглила за Истанбул, откъдето трябвало да донесе нова пратка хероин за общо 60 509 лева. На връщане при полицейската блокада на разклона при село Поповица Шенол се опитал да я заобиколи като мине през бензиностанция, но бил спрян. При претърсването на мерцедеса пакетите с хероин били намерени под задната седалка.

Това е първо заседание по делото. Призовани са един свидетел и четирима експерти.

 

Подобни статии

Top